News

Ιδέες και λύσεις

Ιδέες και λύσεις

Καλώς ήρθατε! Η ομάδα μας μαζί με την διακοσμήτρια, συλλέκτρια και σχεδιάστρια κα Ειρήνη Συνοδινού Καϊτατζή , και με το πάθος που μας διακρίνει για κάθε τι το αυθεντικό και ελληνικό, σας προτείνουμε και σας προτρέπουμε να προτιμήσετε στην διακόσμηση του σπιτιού σας στοιχεία από την πλούσια Ελληνική μας παράδοση. Σας προτείνουμε να εντάξετε το παρελθόν στην σύγχρονη ζωή σας με τρόπο θαυμάσια αισθητικό και συνάμα πρακτικό. Να κρεμάσετε στο σπίτι σας μια παλαιά λάμπα πετρελαίου, να χρησιμοποιήσετε τις παλαιές πορσελάνες και τα χαλιά που ίσως κάποτε έφερε ο παππούς σας από την Πόλη και την Σμύρνη. Να ξεχωρίσετε δύο γωνίες στο καθιστικό σας τοποθετώντας εκεί μία ξυλόγλυπτη κασέλα με έναν καθρέφτη ή ένα σοφρά με καρεκλάκια και έναν νησιώτικο καναπέ. Ακόμα μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ολόκληρο παραδοσιακό δωμάτιο με ξυλόγλυπτα μιντέρια ή μπάσια στολισμένα με υφαντά και μαξιλάρες.

Αντλήστε έμπνευση από τον ατελείωτο Ελληνικό πολιτισμό και δημιουργείστε σπίτια μοναδικά και μαγικά. Ανακαλύψτε μαζί μας την Ελλάδα του παραμυθιού και του ονείρου!!!

Συντήρηση αντικειμένων

Συντήρηση αντικειμένων

Το κατάστημα Αμοργός διατηρεί εργαστήρι συντήρησης παλαιών επίπλων και αντικειμένων όπου μπορείτε να απευθυνθείτε για την ανάδειξη, επισκευή και συντήρηση αυτών.

Η συντήρηση είναι κάτι που χρειάζονται όλα τα έργα τέχνης – έπιπλα, πολλές φορές ανεξάρτητα από την κατάσταση στην οποία φαίνονται με γυμνό μάτι. Ο λόγος είναι προφανής: με την συντήρηση επιμηκύνεται ο χρόνος ζωής τους και διατηρείται όσο μεγαλύτερο διάστημα είναι δυνατόν η αρχική κατάσταση τους. Έτσι με το πέρασμα του χρόνου, αντί να χάνουν την αξία τους λόγω της φθοράς που υφίστανται, την διατηρούν και την αυξάνουν. “Η συντήρηση δίνει αξία στα έργα τέχνης ”.

 

 

Το καταστημα μας!

Το καταστημα μας!

Το κατάστημα Αμοργός δραστηριοποιείται στο χώρο της κατασκευής , δημιουργίας αλλά και συλλογής και συντήρησης Ελληνικών επίπλων από το 1975 . Τα σχέδια των επίπλων έχουν ποικίλα θέματα (νησιώτικα και βορειοελλαδίτικα) εμπνευσμένα  από την πλούσια ελληνική μας παράδοση. Κρατώντας  ζωντανά τα στοιχεία της και αξιοποιώντας τον θησαυρό των μορφών που μας άφησαν οι προηγούμενες γενιές, με πολύ προσοχή και συναίσθημα ευθύνης μπορέσαμε να δημιουργήσουμε έπιπλα προσαρμοσμένα στις σημερινές χρηστικές και αισθητικές απαιτήσεις.


Επίσης στο κατάστημα Αμοργός διατίθενται πολλά παλαιά και αυθεντικά αντικείμενα ελληνικής λαϊκής τέχνης όπως κεντήματακεραμικάκοσμήματαξυλόγλυπτα κ.α. Έπιπλα και αντικείμενα με μνήμη και ιστορία έχουν συγκεντρωθεί με σκοπό να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις όσων αγαπούν το αυθεντικό και αναζητούν την προβολή και παρουσία του ελληνικού πολιτισμού στον προσωπικό τους χώρο. Σας περιμένουμε για να σας εμπνεύσουμε με την Ελλάδα του παραμυθιού και του ονείρου…