ΠΟΜΕΝΙΚΗ -ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΙΚΗ ΤΕΧΝΗ

ΠΟΜΕΝΙΚΗ -ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΙΚΗ ΤΕΧΝΗ

ΠΟΜΕΝΙΚΗ -ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΙΚΗ ΤΕΧΝΗ

Η Ποιμενική τέχνη, ξεχωριστή παρουσία στο λαϊκό μας πολιτισμό, λόγω της μακραίωνης διαδρομής της και της πανάρχαιας σε καταβολές παραδόσεις της, έχει τραβήξει το ενδιαφέρον επιστημόνων, λαογράφων και εθνολόγων Ελλήνων και ξένων. Μία από τις πιο γνήσιες εκδηλώσεις της ελληνικής ποιμενικής τέχνης, είναι η Σαρακατσάνικη, με πολλά σχήματα και σχέδια, που τα περισσότερα τους έχουν σίγουρα ρίζες πανάρχαιες.


Οι Σαρακατσάνοι, Έλληνες κτηνοτρόφοι, νομάδες τα παλαιά χρόνια, λόγω της φύσης της ποιμενικής τους ζωής στα βουνά και στην ύπαιθρο, δουλεύουν το ξύλο που προσφέρει το πατρικό έδαφος και το μαλλί με περισσή δεξιοτεχνία και πίστη στις αρχέγονες και βυζαντινές παραδόσεις που κουβαλούν μέσα τους. Τα εντυπωσιακά έργα της Σαρακατσάνικης χειροτεχνίας: υφαντικής και ξυλογλυπτικής, αποστέλλουν μία ξεκάθαρη και ανόθευτή ελληνική καλλιτεχνική έκφραση, πλούσια σε οράματα και συμβολισμούς.

AMORGOS ART

Ταξιδεύοντας στην ελληνική παράδοση ανακαλύψαμε κόσμους παραμυθένιους, χρώματα και λουλούδια πλουμιστά, γοργόνες και δράκους ,δικέφαλους αετούς και σταυρούδια, καράβια και καβαλάρηδες, ένα κόσμο ανάμεσα στο ονειρικό και στο παραμυθένιο.

Έπιπλα και αντικείμενα με μνήμη και ιστορία, σε συνδυασμό με την ποιότητα και την καλαισθησία, έχουν συγκεντρωθεί με σκοπό να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις όσων αγαπούν το αυθεντικό και αναζητούν την προβολή και παρουσία του ελληνικού πολιτισμού στον προσωπικό τους χώρο.


Σας περιμένουμε για να σας εμπνεύσουμε με την Ελλάδα του παραμυθιού και του ονείρου....

Ολες οι συλλογές μας εδώ!