Κοσμήματα

Κοσμήματα

Κοσμήματα

Τα Κοσμήματα και ο κεφαλόδεσμος έρχονται να συμπληρώσουν κάθε ελληνική  φορεσιά, τονίζοντας ακόμη περισσότερο την εξαιρετική ποικιλία που παρουσιάζουν. Τα κοσμήματα, αριστουργήματα της Ελληνικής λαϊκής δημιουργίας, είναι δουλεμένα από τεχνίτες σε ασήμι με μεράκι, φαντασία και έμπνευση από πανάρχαιες τεχνικές και θέματα από τα βάθη των αιώνων , κειμήλια ενός πολιτισμού ισάξιου με του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού.


Η Ελληνική φορεσιά, όπως κάθε έκφραση λαϊκής δημιουργίας, αποτελεί χρηστικό είδος και σαν τέτοιο γεννιέται, ζει και εξελίσσεται με βάση τις πρακτικές και αισθητικές ανάγκες που θέλει να καλύψει. Οι ιεροί άγραφοι νόμοι – τα έθιμα – αποτελούν δέσμευση για την αισθητική έκφραση των ατόμων. Τα διακοσμητικά θέματα, με απίστευτη ελευθερία στην έμπνευση, δείχνουν το μέγεθος της επίγνωσης των συμβόλων – της συνέχειας της ζωής – που πάντοτε αποτυπώνεται στην φορεσιά και ιδιαίτερα στην «νυφική».

AMORGOS ART

Ταξιδεύοντας στην ελληνική παράδοση ανακαλύψαμε κόσμους παραμυθένιους, χρώματα και λουλούδια πλουμιστά, γοργόνες και δράκους ,δικέφαλους αετούς και σταυρούδια, καράβια και καβαλάρηδες, ένα κόσμο ανάμεσα στο ονειρικό και στο παραμυθένιο.

Έπιπλα και αντικείμενα με μνήμη και ιστορία, σε συνδυασμό με την ποιότητα και την καλαισθησία, έχουν συγκεντρωθεί με σκοπό να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις όσων αγαπούν το αυθεντικό και αναζητούν την προβολή και παρουσία του ελληνικού πολιτισμού στον προσωπικό τους χώρο.


Σας περιμένουμε για να σας εμπνεύσουμε με την Ελλάδα του παραμυθιού και του ονείρου....

Ολες οι συλλογές μας εδώ!