ΚΑΝΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ

ΚΑΝΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ

ΚΑΝΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ

ΚΑΝΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ
Τα κανάτια της Αίγινας , άρχισαν να κατασκευάζονται από τον 19ο αιώνα. Το υλικό τους είναι ο χαρακτηριστικός λευκός ,αργιλώδης πηλός που είχε την ιδιότητα να κρατάει δροσερό το νερό. Είναι πάντα διακοσμημένα με λουλούδια σε έντονα χρώματα όπως γαρύφαλλα , ιβίσκοι ,και αρχαιοελληνικής εμπνεύσεως φρίζες. Τα κανάτια αυτά, σε διάφορα μεγέθη , γίνονται το σήμα κατατεθέν του νησιού  της Αίγινας .

AEGINIAN JUGS
The first Aeginian traditional jugs were made as early as 19th century. The jugs, because of the characteristic white clay they were made of, had the ability to keep the water cool. They decorated mainly with local flowers such as cloves, hibiscus of ancient Greek inspiration, and as well as other “themes” such as boats, flags, and others. They quickly became the trademark of the island of Aegina.

AMORGOS ART

Ταξιδεύοντας στην ελληνική παράδοση ανακαλύψαμε κόσμους παραμυθένιους, χρώματα και λουλούδια πλουμιστά, γοργόνες και δράκους ,δικέφαλους αετούς και σταυρούδια, καράβια και καβαλάρηδες, ένα κόσμο ανάμεσα στο ονειρικό και στο παραμυθένιο.

Έπιπλα και αντικείμενα με μνήμη και ιστορία, σε συνδυασμό με την ποιότητα και την καλαισθησία, έχουν συγκεντρωθεί με σκοπό να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις όσων αγαπούν το αυθεντικό και αναζητούν την προβολή και παρουσία του ελληνικού πολιτισμού στον προσωπικό τους χώρο.


Σας περιμένουμε για να σας εμπνεύσουμε με την Ελλάδα του παραμυθιού και του ονείρου....

Ολες οι συλλογές μας εδώ!