ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ

Πολύτιμο κεφάλαιο της Ελληνικής παράδοσης, γνήσια έκφραση του ελληνικού λαϊκού πολιτισμού, η τέχνη του θεάτρου σκιών. Με ρίζες που ανιχνεύονται στα βάθη της ανατολής αλλά και στην ελληνική αρχαιότητα, ο Καραγκιόζης  κυρίαρχη φιγούρα του ελληνικού θεάτρου σκιών, εξακολουθεί να γοητεύει και να διασκεδάζει όχι μόνο τους λάτρεις της παράδοσης αλλά και τις νεότερες γενιές, ασκώντας πάνω τους την μυστήρια και πάντα ισχυρή γοητεία του.


Το θέατρο σκιών δεν έχει μόνο ψυχαγωγικό χαρακτήρα αλλά και παιδευτικό, δραματοποιεί παραδόσεις και θρύλους, θέματα της ιστορίας και της επικαιρότητας, συνδέεται με την καθημερινότητα της σύγχρονης ζωής με τρόπο γνήσια καλλιτεχνικό και πηγαία θεατρικό.


Αν και για τους λαϊκούς καραγκιοζοπαίχτες ο λόγος είναι το κυρίαρχο στοιχείο και οι φιγούρες τα «εργαλεία» όπως χαρακτηριστικά τις αποκαλούσε ο Δημήτρης Μόλλας, δεν παύουν να είναι το σημαντικότερο συστατικό στοιχείο της παράστασης. Το βασικό υλικό από το οποίο φτιάχτηκαν οι πρώτες φιγούρες του καραγκιόζη ήταν το χαρτόνι. Με το κατάλληλο κόψιμο και κοπιδάρισμα δημιουργούσαν τα χαρακτηριστικά και τις λεπτομέρειες των ηρώων τους και με το σταμάτημα του φωτός από το χαρτόνι και το πέρασμα από τα κενά, σχηματιζόταν με τον συνδυασμό του άσπρου και του μαύρου η αντίστοιχη μορφή. Στη συνέχεια όμως νέα υλικά κάνουν την εμφάνιση τους όπως το δέρμα και η ζελατίνη.


Τέλος, η λαϊκή δύναμη του χάρτινου ήρωα, η θαυμαστή αυτή συνύπαρξη του λόγου, με την μουσική και την κίνηση περιλαμβάνει εντός της πολλά από την ψυχή του Έλληνα όπως αυτός έζησε και εξελίχθηκε μέσα στην ιστορία του.

AMORGOS ART

Ταξιδεύοντας στην ελληνική παράδοση ανακαλύψαμε κόσμους παραμυθένιους, χρώματα και λουλούδια πλουμιστά, γοργόνες και δράκους ,δικέφαλους αετούς και σταυρούδια, καράβια και καβαλάρηδες, ένα κόσμο ανάμεσα στο ονειρικό και στο παραμυθένιο.

Έπιπλα και αντικείμενα με μνήμη και ιστορία, σε συνδυασμό με την ποιότητα και την καλαισθησία, έχουν συγκεντρωθεί με σκοπό να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις όσων αγαπούν το αυθεντικό και αναζητούν την προβολή και παρουσία του ελληνικού πολιτισμού στον προσωπικό τους χώρο.


Σας περιμένουμε για να σας εμπνεύσουμε με την Ελλάδα του παραμυθιού και του ονείρου....

Ολες οι συλλογές μας εδώ!